ЋирилицаLatinica
OKTOBARSKA PRIZNANJA I PRIHVATILIŠTE ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE
sreda, 11 oktobar 2017 07:51
Uvećaj:
vlasotince prihvatiliste za psePovodom Dana opštine, u Vlasotincu su danas dodeljena oktobarska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, a na upotrebu je predata i zgrada Prihvatilišta za napuštene životinje.
Predsednik opštine Zoran Todorović obavestio je prisutne da da su Vlasotincu odobreni novi projekti koji se pretežno finansiraju sa viših nivoa vlasti.

-Zadovoljstvo mi je da vas obavestim da smo protekle nedelje dobili zvaničnu potvrdu Vlade Srbije da su nam odobreni projekti potpune rekonstrukcije obeju gradskih osnovnih škola – „Siniša Janić“ i „8.oktobar“ , kao i da nam je  posredstvom „Srbijavoda“ odobreno 38,7 miliona dinara za sanacione radove u zoni vodozahvata Boljare, čime će se poboljšati vodosnabdevanje u vreme obilnih padavina. Na isti način odobreno nam je 29 miliona dinara za sanaciju regulisanog toka reke Vlasine u Vlasotincu, kao i za povećanje propusne moći rečnog korita u Konopnici i Stajkovcu, do uliva Vlasine u Južnu Moravu u dužini od 4,5km – to je veoma važno za naše žitelje u tom kraju  rekao je Todorović.

dan11
DSCF7354
DSCF7386
Predsenik_SO
vlasotince_prihvatiliste-za-pse
1/5 
start stop bwd fwd

On je dodao da je pobornik ideje “da uvek može bolje”, ali da smatra da se u datim okolnostima i u suočavanju sa nizom svakodnevnih izazova uradilo najviše što se moglo u proteklih godinu dana.

OKTOBARSKA PRIZNANJA

 Diplome 10.oktobar dobili su: Predškolska ustanova „Milka Dimanić“, državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, ministar pravde Nela Kuburović, Bojana Gažo iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Jadranka Mitrović iz Studenstskog centra Univerziteta u Beogradu, profesor srpskog jezika i autor monografije o Vladi Iliću Saša Stanković, košarkaški trener Saša Grujić, opštinski većnik Zoran Stamenković i posthumno, glumac Bogoljub Mitić Đoša.

Pohvale 10. Oktobar pripale su profesoru hemije u OŠ „Siniša Janić“ Milanu Kaliniću i slikaru iz Vučja Bati Anđelkoviću.

Oktobarsko priznanje u vidu pohvale sa novčanom nagradom od 10.000 dinara dodeljeno je: Veljku Miloševiću iz Boljara, učeniku srednje muzičke škole „Stanislav Binički“, učenicima vlasotinačke gimnazije Dimitriju Pavloviću, Jovanu Stankoviću i Teodoti Stefanović i mladim bokserima Ognjenu Mitiću i Aleku Andrejeviću.

U ime nagrađenih zahvalili su se prof. Saša Stanković i državni sekretar Dragan Stevanović.

-Svi smo mi deo tima koji širi lepe vesti o Vlasotincu godinama. Posebno mi je drago što ima mnogo mlađih od mene koji su dobili oktobarsko priznanje, što će reći da Vlasotince ima budućnost i da ne treba da se brinemo – rekao je Stanković.

dan11
DSCF7354
DSCF7375
DSCF7384
Predsenik_SO
1/5 
start stop bwd fwd

-Ministartsvo privrede zaista jeste prisutno u Vlasotincu. Ako analiziramo ono što smo uradili u 2017. I što ćemo uraditi u narednoj godini, to su stvari na koje moramo da budemo ponosni. Mogu da potvrdim da se vlasotinačka lokalna samouprava odgovorno i domaćinski ponašala i da Vlada ima obavezu da je prati u njenim idejama – rekao je Stevanović.

PRIHVATILIŠTE ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE

Objektom prihvatilišta ubuduće će upravljati JKP Komunalac u okviru koga je formirana služba zoohigijene i čiji su radnici prošli nephodnu obuku, rečeno je na skupu.

DSCF7391
DSCF7392
Gosti
MarkoV
natpis
nvo
vlasotince_prihvatiliste-za-pse
vlasotince_prihvatiliste_1
vlasotince_prihvatiliste_marinko
vlasotince_prihvatiliste_predsednik
vlasotince_prihvatliste_protekta
01/11 
start stop bwd fwd

-Danas imamo objekat u kome će se na zakonit i human način tretirati napuštene životinje, a kada se završi nabavka vozila za hvatanje nezbrinutih životinja, prihvatilište će početi sa radom u punom kapacitetu - rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i dodao da je objekat danas  predat na upotrebu vlasotinačkom Komunalacu.

Govoreći o saradnji sa lokalnom samoupravom u Vlasotincu, nacionalni menadžer Evropskog progresa Marko Vujačić rekao je da je ova organizacija do sada sarađivala na 15-ak projekata sa opštinom Vlasotince.

-Projekta doprinosi zaštiti životinja I koncipiran je u skladu sa zakonom I pravilima dobre evropske prakse – naglasio je Vujačić.

Koordinator za lokalni ekonomski razvoj u vlasotinačkoj opštini marinko Đorđević

govorio je o međuopštinskoj saradnji jer je projekat prihvatilišta realizovanu saradnji sa opštinom Bojnik.

-Definisali smo nadležnosti, odgovornosti, smanjujemo izdvajanja iz opštinskog budžeta, a za napuštene životinje obezbeđujemo humanije uslove – rekao je Đorđević.

Lokalna samouprava konsultovala je, kako je rečeno,  prilikom realizacije ovog projekta I Društvo za zaštitu životinja Protekta u Vlasotincu, čiji je predstavnik Borka Mitić prisustvovala svečanosti.

-Desetak godina se suprug I ja bavimo zbrinjavanjem napuštenih pasa, do sada smo ih zbrinuli oko 200. Verujem da će ovo prihvatilište koristiti brizi o njima, a nadam se da će u budućnosti biti napravljen azil – rekla je Borka Mitić.

Opština Vlasotince isplatila je prošle godine građanima 3,6 miliona dinara na ime odštete od ujeda pasa lutalica, a u 2015. 3,8 miliona dinara. Objekat sa opremom, kako je rečeno, košta 17 miliona dinara.

 
 

Uzivojn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
LinkedIn
Google+