OKTOBARSKA PRIZNANJA I PRIHVATILIŠTE ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE
Uvećaj:
vlasotince prihvatiliste za psePovodom Dana opštine, u Vlasotincu su danas dodeljena oktobarska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, a na upotrebu je predata i zgrada Prihvatilišta za napuštene životinje.
Predsednik opštine Zoran Todorović obavestio je prisutne da da su Vlasotincu odobreni novi projekti koji se pretežno finansiraju sa viših nivoa vlasti.

-Zadovoljstvo mi je da vas obavestim da smo protekle nedelje dobili zvaničnu potvrdu Vlade Srbije da su nam odobreni projekti potpune rekonstrukcije obeju gradskih osnovnih škola – „Siniša Janić“ i „8.oktobar“ , kao i da nam je  posredstvom „Srbijavoda“ odobreno 38,7 miliona dinara za sanacione radove u zoni vodozahvata Boljare, čime će se poboljšati vodosnabdevanje u vreme obilnih padavina. Na isti način odobreno nam je 29 miliona dinara za sanaciju regulisanog toka reke Vlasine u Vlasotincu, kao i za povećanje propusne moći rečnog korita u Konopnici i Stajkovcu, do uliva Vlasine u Južnu Moravu u dužini od 4,5km – to je veoma važno za naše žitelje u tom kraju  rekao je Todorović.

dan11
DSCF7354
DSCF7386
Predsenik_SO
vlasotince_prihvatiliste-za-pse
1/5 
start stop bwd fwd

On je dodao da je pobornik ideje “da uvek može bolje”, ali da smatra da se u datim okolnostima i u suočavanju sa nizom svakodnevnih izazova uradilo najviše što se moglo u proteklih godinu dana.

OKTOBARSKA PRIZNANJA

 Diplome 10.oktobar dobili su: Predškolska ustanova „Milka Dimanić“, državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, ministar pravde Nela Kuburović, Bojana Gažo iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Jadranka Mitrović iz Studenstskog centra Univerziteta u Beogradu, profesor srpskog jezika i autor monografije o Vladi Iliću Saša Stanković, košarkaški trener Saša Grujić, opštinski većnik Zoran Stamenković i posthumno, glumac Bogoljub Mitić Đoša.

Pohvale 10. Oktobar pripale su profesoru hemije u OŠ „Siniša Janić“ Milanu Kaliniću i slikaru iz Vučja Bati Anđelkoviću.

Oktobarsko priznanje u vidu pohvale sa novčanom nagradom od 10.000 dinara dodeljeno je: Veljku Miloševiću iz Boljara, učeniku srednje muzičke škole „Stanislav Binički“, učenicima vlasotinačke gimnazije Dimitriju Pavloviću, Jovanu Stankoviću i Teodoti Stefanović i mladim bokserima Ognjenu Mitiću i Aleku Andrejeviću.

U ime nagrađenih zahvalili su se prof. Saša Stanković i državni sekretar Dragan Stevanović.

-Svi smo mi deo tima koji širi lepe vesti o Vlasotincu godinama. Posebno mi je drago što ima mnogo mlađih od mene koji su dobili oktobarsko priznanje, što će reći da Vlasotince ima budućnost i da ne treba da se brinemo – rekao je Stanković.

dan11
DSCF7354
DSCF7375
DSCF7384
Predsenik_SO
1/5 
start stop bwd fwd

-Ministartsvo privrede zaista jeste prisutno u Vlasotincu. Ako analiziramo ono što smo uradili u 2017. I što ćemo uraditi u narednoj godini, to su stvari na koje moramo da budemo ponosni. Mogu da potvrdim da se vlasotinačka lokalna samouprava odgovorno i domaćinski ponašala i da Vlada ima obavezu da je prati u njenim idejama – rekao je Stevanović.

PRIHVATILIŠTE ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE

Objektom prihvatilišta ubuduće će upravljati JKP Komunalac u okviru koga je formirana služba zoohigijene i čiji su radnici prošli nephodnu obuku, rečeno je na skupu.

DSCF7391
DSCF7392
Gosti
MarkoV
natpis
nvo
vlasotince_prihvatiliste-za-pse
vlasotince_prihvatiliste_1
vlasotince_prihvatiliste_marinko
vlasotince_prihvatiliste_predsednik
vlasotince_prihvatliste_protekta
01/11 
start stop bwd fwd

-Danas imamo objekat u kome će se na zakonit i human način tretirati napuštene životinje, a kada se završi nabavka vozila za hvatanje nezbrinutih životinja, prihvatilište će početi sa radom u punom kapacitetu - rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i dodao da je objekat danas  predat na upotrebu vlasotinačkom Komunalacu.

Govoreći o saradnji sa lokalnom samoupravom u Vlasotincu, nacionalni menadžer Evropskog progresa Marko Vujačić rekao je da je ova organizacija do sada sarađivala na 15-ak projekata sa opštinom Vlasotince.

-Projekta doprinosi zaštiti životinja I koncipiran je u skladu sa zakonom I pravilima dobre evropske prakse – naglasio je Vujačić.

Koordinator za lokalni ekonomski razvoj u vlasotinačkoj opštini marinko Đorđević

govorio je o međuopštinskoj saradnji jer je projekat prihvatilišta realizovanu saradnji sa opštinom Bojnik.

-Definisali smo nadležnosti, odgovornosti, smanjujemo izdvajanja iz opštinskog budžeta, a za napuštene životinje obezbeđujemo humanije uslove – rekao je Đorđević.

Lokalna samouprava konsultovala je, kako je rečeno,  prilikom realizacije ovog projekta I Društvo za zaštitu životinja Protekta u Vlasotincu, čiji je predstavnik Borka Mitić prisustvovala svečanosti.

-Desetak godina se suprug I ja bavimo zbrinjavanjem napuštenih pasa, do sada smo ih zbrinuli oko 200. Verujem da će ovo prihvatilište koristiti brizi o njima, a nadam se da će u budućnosti biti napravljen azil – rekla je Borka Mitić.

Opština Vlasotince isplatila je prošle godine građanima 3,6 miliona dinara na ime odštete od ujeda pasa lutalica, a u 2015. 3,8 miliona dinara. Objekat sa opremom, kako je rečeno, košta 17 miliona dinara.

 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+