ЋирилицаLatinica
EVO POLJSKE!
utorak, 19 septembar 2017 21:38
Uvećaj:
IMG 1734Izložba fotografija o Poljskoj, koju je danas u Vlasotincu otvorio konzul ove zemlje u Srbiji Pavel Sokolovski, predstavlja svojevrsni turistički i kulturni vodič kroz zemlju koja se menja, ali I brižljivo čuva sećanje na svoju bogatu istoriju i tradiciju, rečeno je prilikom otvaranja isložbe. Postavka sadrži 30-ak od 45 fotografija velikog formata koje je uradio Marjuš Ćeševski i predstavlja šarolikost Poljske i njene manje poznate lepote – od obala Baltika, raskošnih dvoraca i aristokratskih vila, istorijskih spomenika, prelepe prirode, preko modernih centara kulture i umetnosti, značajnih festivala do dragocenih spomenika hrišćanstva.

-Pored krajolika koji se vide na slikama, želim da vam skrenem pažnju na duhovne vrednosti koje fotografije nose sa sobom. Teško je zamisliti poljsku kulturu bez umetnika umetnika koji su odrastali u raznim krajevima Poljske gde su se mešale razne kulture. Tri godine sam u Srbiji, ali sam prvi put u Vlasoticu. Nadam se dobroj saradnji u mnogim oblastima – rekao je konzul Republike Poljske u Srbiji Pavel Sokolovski.

U ime domaćina, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović naglasio je da je prema podacima Privredne komore Srbije Poljska osmi spoljnotrgovinski partner Srbije i peti iz Evropske unije, što ukazuje na činjenicu da ima mesta za razne vidove saradnje

-Podsetiću vas da je ambasador Poljske bio u Vlasotincu i u julu ove godine i da smo dogovorili da uspostavimo najpre one vidove saradnje koji se najbrže i najlakše mogu realizovati. Reč je o saradnji u oblasti kulture. Izložba koju danas otvaramo je plod tih dogovora – rekao je Todorović.

On je podsetio I da je Svetislav Petrović, čija je supruga Poljakinja, inicijator susreta I saradnje između Vlasotinca I Ambasade Poljske.

IMG_1732
IMG_1734
IMG_1738
IMG_1742
1/4 
start stop bwd fwd

 
  Uzivo


inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+