ЋирилицаLatinica
ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ОБУКАМА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА "ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ"
ponedeljak, 11 septembar 2017 12:56
Uvećaj:

Za bolju buducnost


ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ОБУКАМА


Едукација је намењена бројнијој популацији младих до 35 године. Обухвата три групе корисника:

       млади који немају расположиве ресурсе да одмах започну сопствени агробизнис и којима је, поред обука, потребна опрема и материјал за бављење пољопривредном производњом,

       млади који поседују земљиште или су чланови пољопривредног газдинства и поседују опрему који могу да организују свој агробизнис али им недостају знање и искуство у производњи и предузетништву у пољопривреди, као и имају идеје за проширење производње и бављење руралним туризмом али немају довољне ресурсе и

       млади који се већ баве пољопривредном производњом и који желе да диверзификују производњу и да се преорјентишу на другу врсту производње и / или рурални туризам, односно да унапреде своју производњу и пласман али им недостају знање и искуство и потребна су им додатни ресурси (опрема, материјал и сл.).

Предност при одабиру кандидата имају кандидати женског пола.

Полазници обука стичу право учешћа у наредном конкурсу за другу компоненту програма, додељивање подстицаја за развој пољопривредне производње.

Сви заинтересовани треба да доставе попуњену пријаву, најкасније до 15. СЕПТЕМБРА 2017. године до 15 часова.Обука која је намењена, претежно, незапосленим младим особама са ограниченим ресурсима за бављење пољопривредом и има за циљ да им помогне да побољшају квалитет живота, који је један од неопходних услова за рехабилитацију рађања и родитељства. Обука ће омогућити младим, претежно, незапосленим особама да се додатно обуче и практично оспособе да започну сопствени агробизнис кроз савремен узгој поврћа или воћа у заштићеном простору и на отвореном пољу. Такође, да стекну потребна знања и за друге видове пољопривредне производње и пласман производа. Да ови произвођачи хране могу себи и својим породицама обезбедити животну егзистенцију и останак на овим просторима и својој деци да обезбеде будућност. Стварањем услова за бољи живот млади брачни парови ће се лакше одлучити и да шире своју породицу рађањем деце, а млади који нису засновали брачну заједницу моћи ће да размишљају у правцу стварања породице, јер рађање деце као позитивна природна компонента непосредно утиче на ревитализацију обима становништва и његове старосне структуре. Започињањем сопственог посла, нарочито у пољопривреди створиће се могућности и за формирање репродуктивне свести што ће довести и до повећања наталитета.


Преузмите документа:

pdfПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ОБУКАМА

wordОБРАЗАЦ 1 – ПРИЈАВА ЗА УЧЕШЋЕ НА ОБУКАМА


buducnost1

Општина Власотинце спроводи пројекат „За бољу будућност“ који финансира Влада Србије
преко Кабинета министра задуженог за демографију и популациону политику
кроз
доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике
 
  Uzivo


inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+