ЋирилицаLatinica
DRUGI DAN VINSKOG BALA - SALON VINA VINA JUGA CENTRALNA MANIFESTACIJA
nedelja, 27 avgust 2017 13:21
Uvećaj:
IMG 20170827 003958Drugi salon vina Vina juga, centralna nanifestacija Vinskog bala, okupio je ove godine dvadesetak izlagača iz zemlje, ali i dva predstavnika Mađarske, iz gradova Tokaj i Budimpešta.
-Kada smo prošle godine ideju organizovanja salona sproveli u delo, imao sam utisak da smo započeli jedan lep, ali težak posao. Dva su motiva postojala. Prvi, da se posetioci upoznaju sa ponudom drugih vinarija, a drugi – da svi naši vinari mogu da razmene iskustva na licu mesta i da ih primene u svojoj proizvodnji. Iz razgovora sa njima rekao bih da im je sve to koristilo. Nadam se da će i ove godine biti zadovoljni sadržajem na salonu vinarekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

On je, nazdravljajući sa velikim majstorom Vinskog viteškog reda Simeon Sretenom Mladenovićem , svečano otvorio ovogodišnji salon.

U bašti hotela Novi Zemun smenjivali su se nastupi vitezova vina, vinogradarskih vila, folklornih ansabmala, a posebnu pažnju publike, kao I svake godine, izazvalo je takmičenje u brzom ispijanju špricera na  kome je pobedio Marko Bogdanović iz Bobišta. On je pet čaša ovog pića popio za 13 sekundi  i 43 stotinke.

Na glavnoj bini, pobednicima tradicionalnih konkursa dodeljene su diplome I nagrade, a za Boginju vina proglašena je Vlasotinčanka Katarina Veličković.

Vatrometom I sjajnim dvočasovnim koncertom Sanje Ilića I Balkanike završen je 32.Vinski bal.

DSCF6293

SPEKTAKL U VLASOTINCU - BALKANIKA ODRŽALA NEZABORAVNI KONCERT

- Zapisaćemo ovaj koncert zlatnim slovima jer je ovo naš najbolji koncert ove sezone- rekao je sinoć kompozitor i umetnik Aleksandar Sanja Ilić koji je sa svojom grupom Balkanika nastupao na završnoj večeri Vinskog bala u Vlasotincu.

Oduševljen reakcijom publike dodao je:

-Ne ulagujem se ja vama, ljudi. Svirali smo mi u Kini, Meksiku, širom sveta, ali nismo imali ovakav kontakt sa publikom.

Originalni nastup, izuzetna energija i ekspresivnost obeležili su sinoćnji dvočasovni koncert, na kome je publika učestvovala u svakoj numeri. U jednom trenutku, na bini se našlo nekoliko dečaka i devojčica koje su roditelji pustili da igraju s bendom.

-Nek’ svako zapamti svoje dete i dođe posle po njega – našalio se Sale, jedan od članova benda.

Kao i svi ostvareni ljudi, lišeni svakog stava“ zvezde“, Sanja Ilić i članovi benda još skoro ceo sat nakon koncerta bili su na raspolaganju publici. Najveći broj njih je želeo da se fotografiše, pojedini su hteli da porazgovaraju, a neki samo da čestitaju. A još tokom koncerta usledilo je umetnikovo „obećanje“:

-Mi smo prvi put u Vlasotincu, e sad ćemo dolaziti svake godine, a vi možete da nas zovete ili ne.

DSCF6404


Galerija slika:
 
  Uzivo


inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+