ЋирилицаLatinica
POČINJE VINSKI BAL 2017
sreda, 23 avgust 2017 00:00
Uvećaj:
IMG 0716U Vlasotincu se u petak i subotu 25. i 26. avgusta održava 32.Vinski bal. Prvog dana program počinje u 15 sati pripremom Vlasinskog kotlića, a nastavlja se u 16h Plivanjem za vinsko burence. Nakon defilea učesnika, u 19h počinje program u bašti hotela Novi Zemun gde će nastupiti vinogradarske vile, deca PU „Milka Dimanić“, Plesni klub Fantazi i lokalni folklorni ansambli. Na letnjoj pozornici od 21.30 nastupiće pripadnici vlasotinačke pop-rok muzičke scene, a sat vremena kasnije Kiki Lesendrić i grupa Piloti.

Inače, u petak od 11h na platou ispred zgrade opštine počinje i manifestacija karavanskog tipa Izađi mi na teglu, čija je prva stanica ove godine Vlasotince.

Drugog dana, u subotu 26.avgusta, u 13 časova u hotelu Grozd biće otvoren drugi Salon vina – Vina juga, u okviru koga će se održati i predavanja na temu Uticaj klimatskih faktora na tehnološki kvalitet vinskih sorti grožđa. Na maloj bini, u bašti hotela Novi Zemun, od 19 sati predstaviće se vinski viteški redovi Srbije, a održaće se i takmičenje u brzom ispijanju vina. Večernji program počinje u 21 sat na letnjoj pozornici gde će biti dodeljene nagrade pobednicima konkursa za najboljeg vinara i vinogradara, pesmu i karikaturu na temu vina i grožđa, ali i pesmu na istu temu na prizrensko-timočkom dijalektu. Neće izostati ni izbor Boginje vina i vatromet. Druge večeri nastupiće članovi Gradskog orkestra Vlasotinca, a potom sledi koncert grupe Balkanika.

IMG 0719IMG 0715

Obezbeđen je internet prenos završne večeri manifestacije koji će moći da se prati putem zvaničnog sajta opštine Vlasotince. Predstavnicima medija na raspolaganju je press centar u prostorijama SRC Vlasina. Oba dana trajanja Vinskog bala degustacija vina i tradicionalnih jela biće besplatna.

Prvi Vinski bal održan je daleke 1960.godine. U njegovom organizovanju bilo je prekida, a od 1994.godine, kada je obnovljen, održava se svake godine. Najpoznatija vlasotinačke vina su Plamenka, Ružica i Grom koja su se nakon II Svetskog rata služila u više od polovine beogradskih kafana.

Preuzmite PROGRAM VINSKOG BALA 2017 OVDE.


Preuzmite PROGRAM VINSKOG SALONA OVDE.


POGLEDAJTE NAJAVU ZA VINSKI BAL KOJI ĆE SE ODRŽATI  25. I 26. AVGUSTA 2017. GODINE  https://youtu.be/lrVXMJI6HxI

 
  Uzivo


inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+