ЋирилицаLatinica
PIVSKI FESTIVAL U LADOVICI
sreda, 26 jul 2017 16:52
Uvećaj:
plakat Pivski festival 2017Od petka 28.do nedelje 30.jula u vlasotinačkom selu Ladovica održaće se 11.Pivski festival. Prvog dana ove autentične manifestacije na kojoj se neguje dobar pank i rok zvuk nastupiće zaječarski bend H.C.Z, zrenjaninski Drink or die, beogradski Scordisci i dva ladovička benda Middle finger i Hidrogen. Drugog dana, u subotu, nastupiće leskovačka grupa Muzika babine mladosti, beogradske grupe Direktori i Pogonbgd i ladovički Cepeni ćunci. Trećeg dana biće velika pank, rok i hip hop DJ žurka.

Od skromnih početaka do festivala koji predstavlja značajno ime u svetu alternativne muzuke kod nas, entuzijasti i organizatori Pivskog festivala prošli su dug put u prethodnih 11 godina. Ove godine su dobili značajniju podršku opštine na konkursu za projektno finansiranje udruženja gde je ovaj festival podržan sa 100.000 dinara.

- Iako je to možda petina novca koji nam je neophodan, mi smo zadovoljni jer smo prepoznati kao značajna manifestacija – rekao je na konferenciji za novinare potpredsednik Udruženja Festival stara škola Ladovica i član benda Cepeni ćunci Predrag Jović.

-Sređujemo prostor, obezbeđujemo smeštaj i hranu bendovima sa strane u našim kućama, dajemo i sopstveni novac da festival živi, ali s ponosom mogu da kažem da ni jednom bendu nismo ostali dužni ni dinara, a i oni su smanjivali svoje honorare za nastup na našem festivalu – objašnjava predsednik  udruženja i član benda Hidrogen Dragan Janjić.

Festival je počeo pre 11 godina kao želja mladih Ladovičana da pomognu svom Omladinskom fudbalskom klubu Progres, a od toga da učine nešto za seoski klub ne odustaju ni danas jer će treće večeri festivala, na DJ žurci biti kutija u kojoj će za određenu muzičku želju sa liste pank, rok i hip hop muzike svako moći da ostavi novčani prilog.

E ntuzijazam Ladovičana podržava i predsednik mesne zajednice Slobodan Stanojević koji kaže da svaka od manifestacija koja oživi selo treba da bude podržana.

-Planiramo sledeće godine da u Ladovici napravimo višenamensku zgradu od 300 metara kvadratnih i dečji park, kako bismo ljude, posebno mlađe, aktivirali – rekao je Stanojević.

 
  Uzivo


inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+