PROJEKAT DIJALEK(A)T DOBIO 26 MILIONA DINARA
Uvećaj:
IMG 1546Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je opštini Vlasotince 26 miliona dinara realizaciju projekta Dijalek(a)t, koji podrazumeva niz aktivnosti na južnjačkom dijalektu, ali i delimičnu  rekonstrukciju sale Kultrunog centra,tj.bioskopa.

-Bili smo vrlo uporni pre više od mesec dana, kada su članovi tima Gradovi u fokusu boravili u Vlasotincu, da ih ubedimo da je baš naš projekat izuzetno važan za lokalnu zajednicu. Da nam se trud isplatio pokazuje i to što smo od deset gradova i opština mi drugi na listi po dodeljenoj sumi – 26 miliona dinara. Ta suma nije dovoljna za potpunu rekonstrukciju sale bioskopa, ali je lokalna samouprava pripremila ostatak novca u iznosu od 20,6 miliona dinara koji je neophodan za kompletnu adaptaciju prostora – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

IMG 1548

Opštinski većnik zadužen za kulturu i informisanje Zoran Stamenković naglasio je da je strateško opredeljenje opštine da osim u infrastrukturne objekte ulaže i u one namenjene kulturnim sadržajima.

-Verujem da će Vlasotince dobiti veoma lep i reprezentativan objekat u centru grada – rekao je Stamenković.

Ispred projektnog tima, Vesna Đorđević je naglasila da projekat obuhvata različite umetničke forme raspoređene kroz tematske celine: Merak,  Džumbus, Dečji k’r’šl’k i Vinski bal.

Projekat Dijale(k)at je odobren u okviru konkursa Ministarstva kulture i informisanja „GRADOVI U FOKUSU 2017.“ Na ovaj način podržano je 10 projekata, od 58, koliko je prijavljeno, ukupnom iznosu od 140 miliona dinara. Tri projekta nisu razmatrana jer nisu ispunila svoje obaveze nakon što su im prošle godine odobrena sredstva po istoimenom konkursu.

IMG 1549

 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 25 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+