ЋирилицаLatinica
SREĆAN PUT I VIDIMO SE NA LETO
subota, 08 april 2017 15:14
Uvećaj:
IMG 1232Učenici Tehničke škole u Vlasotincu ispratili su danas svoje drugare iz Nemačke put njihove domovine, nakon jednonedeljnog druženja. Učenici Srednje ekonomske škole “Hugo Ekner” u Fridrihshafenu, njih devetoro sa dvoje profesora, boravili su u Vlasotincu u uzvratnoj poseti, s obzirom na to da su  učenici Tehničke škole bili u gostima drugarima u Nemačkoj u oktobru prošle godine.

-Ovo je šesta godina kako organizujemo druženja, prvi put je to bilo finansirano u okviru projekta Partnerstvo na delu, a kasnije smo nastavili da sarađujemo. Danas kad naša deca odu u Nemačku, u Fridrihshafen, dobijaju od njihove vlade po 100 evra za boravak – priča Nina Đorđević, profesor I jedan od organizatora.

Iz druženja su se izrodile brojne uspomene, pa tako pojedini mladi Nemci dolaze I tokom leta u Vlasotince, u sopstvenoj režiji. Svake godine boravak obeleži jedna tema susreta. Ove godine to je građevinarstvo.

- U utorak su obišli Ciglanu Mladost, imali smo radionicu na temu  njihove kuće iz snova, dolazili su predstavnici firme Cementni proizvodi I demonstrirali im nanošenje završne fasade,  a obišli su izgradnju Koridora 10 kod Vladičinog Hana gde su im inženjeri u tunelu Manojle objašnjavali postupak gradnje. Posetili su I fabriku Falke, a obišli su I Beograd, Leskovac, Soko Banju – rezimira proteklu nedelju direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević.

Eras Konte je Nemac italijanskog porekla koji naglašava da su mu se veoma dopali Srbija I Vlasotince I da će na leto doći ponovo. Na pitanje šta je na njih ostavilo najveći utisak u proteklih nedelju dana njegovi drugari uglas kažu: Gostoljubivost ljudi I ćevapčići. Dodaju de im je čudno da se toliko mesa pojede u jednoj nedelji, ali ne osporavaju da je ukusno.

Nemački I srpski profesori dodaju da su u u godinama druženja stvorena doživotna prijateljstva. Učenici tehničke škole pokolonili su svojim drugarima drvena uskršnja jaja sa ispisanim imenima, a ispred škole je stavljena ploča koja svedoči o višegodišnjem prijateljstvu dveju škola.

IMG_1225
IMG_1226
IMG_1229
IMG_1232
IMG_1236
1/5 
start stop bwd fwd

 
  Uzivo


inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+