ЋирилицаLatinica
TRAŽI SE REŠENJE ZA CENTRALNI TRG – NAGRADA 100.000 DINARA
subota, 11 mart 2017 14:10
Uvećaj:
Vlasotince centar 3Opština Vlasotince raspisala je javni konkurs za idejno rešenje uređenja Trga oslobođenja i platoa ispred zgrade opštine. Namera je da se osmisli prostor koji će predstavljati glavni gradski trg, sa pešačkom zonom koja će nastati spajanjem platoa i gradskog parka.  Ponuđena rešenja treba da sadrže osvetljenje spomenika i fontane podnim sijalicama, uz poštovanje uslova Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Pravo da učestvuju imaju sva fizička i pravna lica koja poseduju stručno znanje u oblasti arhitekture I građevinarstva. Idejni tvorac najboljeg rešenja dobiće novčanu nagradu od 100.000 dinara, predviđeno je konkursom koji traje do 30.marta I može se naći na sajtu opštine.

Vlasotince centar 1

-Komisija sastavljena od stručnjaka, arhitekata i inženjera, daće konačno mišljenje i ono će biti uklopljeno u urbanistički projekat za trg ispred zgrade opštine. Uslediće izrada projekta za izvođenje radova i nadamo se realizaciji i ove godine - kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

On dodaje da će se u drugoj polovini godine sređivati i fasada zgrade opštine.

-Projekat je urađen na inicijativu Vlade Republike Srbije, a u cilju povećanja energetske efikasnosti.  Planirana je zamena stolarije i termoizolacija - kaže Todorović.

Vrednost ovog projekta je oko 29 miliona dinara.

 
  Uzivo


inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+