ČETVRTA SEDNICA SO VLASOTINCE
sreda, 16 novembar 2016 13:52
Uvećaj:

IMG 0874Odbornici Skupštine opštine Vlasotince na sinoć završenoj sednici doneli su odluku o prestanku rada I postojanja Direkcije za urbanizam I izgradnju, čija je prava I obaveze preuzela opština Vlasotince. Od 14 radnika troje je uzelo otpremnine, a 11 radnika preuzela je opštinska uprava.

Naknadnim raspisivanjem internih konkursa predviđeno je da se ti radnici rasporede delom u opštinsku upravu, delom u javno-komunalna preduzeća Vodovod I Komunalac. Kako je rečeno na sednici, JP Direkcija za urbanizam I izgradnju nema dugove, što olakšava proces njene transformacije. Do 1.decembra sve direkcije u Srbiji moraju da se transformišu po jednom od tri modela koje je država ponudila.

IMG 0870

Odbornici su odlučili da sa radom prestane I JP Čistoća, čija je prava I obaveze, kao I osmoro radnika preuzeo JKP Komunalac. Poslovanje “Čistoće” pokazalo se nerentabilnim, rečeno je na sednici.

-Da bi ovo preduzeće moglo da funkcioniše potrebno je da ima 15% selektovanog materijala, a ono ima 3%. Dakle, ne mogu da zarade svoje plate. Proces transformacije trajao je veoma dugo. Lično sam bio uveren da je to moglo brže, ali ispostavilo se da ne može – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Odbornici su usvojili I informaciju o dosadašnjem izvršenju budžeta čiji je procenat 70. Donete su I odluke o visini stope poreza na imovinu, a utvrđena je prosečna cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2017.godinu. Na sednici se razvila diskusija o lokalnoj poreskoj administraciji u kojoj, kako je rečeno, ima mnogo problema.

-Ubrzano radimo na sređivanju stanja u ovoj oblasti. Podela rešenja za 2015.godinu je pri kraju, nadamo se da za 2016.rešenja podelimo do februara naredne godine I da sredinom 2017.godine dostignemo dinamiku uručivanja rešenja u tekućoj godini – rekao je šef Odeljenja za budžet, finansije I privredu Marinko Đorđević.

IMG 0872

Odbornici su, između ostalog doneli niz odluka o izboru I imenovanjima, odluku o stipendiranju učenika I studenata I pravu na jednokratnu finansijsku podršku mladim talentima. Na jučerašnjoj sednici, imenovana su dva nova većnika, Sokol Stanojević I Bojan Petrović, na predlog koalicije SPS-JS, a odbornička većina koju su činile SNS I NS sa ukupno 25 od 45 odbornika uvećana je za 10 odbornika koalicije SPS-JS. U opoziciji je ostala odbornička grupa Pokret za Vlasotince. Zamenik predsednika SO Vlasotince Nenad Stojković obavestio je odbornike da je koalicija SNS-NS potpisala koalicioni sporazum sa SPS-om I da će te stranke od ove sednice zajedno vršiti vlast.

- Drago mi je što su Nova Srbija I Socijalistička partija Srbije prepoznale naše angažovanje I zalaganje da rešavamo nagomilane probleme I zahvaljujem im na učešću u vlasti – rekao je Stojković.

I ovog puta odbornici opozicije pitali su zašto nema prenosa sednice, na šta je predsednik Skupštine Bratislav Petrović odgovorio da su svi mediji obavešteni o održavanju sednice. Njegov zamenik Nenad Stojković rekao je da ne opravdava što nema prenosa.

-Obavićemo razgovor sa svim televizijama I ako ne postignemo dogovor, uvešćemo prenos preko Interneta – zaključio je Stojković.

 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+