FORUM ZA RAZVOJ PREDUZETNIŠTVA
ponedeljak, 07 novembar 2016 18:05
Uvećaj:
20161107 131858Precizirani rokovi, smanjenje administracije i taksi, uniformni obrasci I povećana efikasnost u radu organa uprave pokazatelji su povoljnog poslovnog okruženja kome teži vlasotinačka lokalna samouprava. Ovo je jedna od poruka današnjeg Foruma za razvoj preduzetništva koji su organizovali opština Vlasotince i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a kome su prisustvovali predstavnici privrede I javnog sektora.

-Ovo je sredina kojoj nikad nije manjkalo preduzetničkog duha, samo postoje periodu kada se on ispolji u punom svetlu ili se pritaji. U takvim periodima treba dati podršku tom preduzetničkom duhu Vlasotinčana. Zato smo i pokrenuli  ovaj projekat, kako bismo animirali ljude da se okrenu pokretanju sopstvenog posla i pružili im finansijsku i nefinansijsku potporu u tim naporima – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Načlnica Opštinske uprave u Knjaževcu Emilija Tasić naglasila je da rad po sistemu “fali vam još jedan papir” mora postati prošlost.

-Skraćenje rokova, smanjenje troškova i činjenje kompletnog administrativnog procesa transparetnim  cilj je kome mora da teži svaka lokalna samouprava – naglasila je Tasić.

Dugoroćni cilj poboljšanja rada lokalne samouprave i uvođenja elektronske uprave jeste jačanje konkurentnosti i privlačenje novih investitora jer on će otići tamo gde na brži, jednostavniji i jeftiniji način može da završi potrebnu papirologiju, složili su se predstavnici Evropskog progresa I NALED-a, Marko Vujačić i Vojislav Genić.

Direktor Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Biljana Stanković pozvala je predstavnike privrede da ukažu i na sve druge probleme koje imaju radeći sa javnim sektorom kako bi se formirao bolji poslovni ambijent.

Šef odeljenja za budžet, finansije, privredu i društvene delatnosti opštine Vlasotince Marinko Đorđević naglasio je da ova opština intenzivno radi stvaranju povljnog poslovnog ambijenta i uslova za sticanje sertifikata opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem i da je skoro 60 posto tih preduslova ispunjeno.

20161107_131858
20161107_131911
20161107_131916
20161107_131925
1/4 
start stop bwd fwd

 

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+