PET ULICA ZA TRI MESECA
četvrtak, 06 oktobar 2016 16:11
Uvećaj:
IMG 0843U poslednja tri meseca u Vlasotincu se radi na izgradnji i rekonstrukciji pet ulica od kojih su dve završene danas - Dositeja Obradovića I Maksima Gorkog, a u Vlasinskoj, Metalskoj I ulici Đorđa Jovića radovi su u toku. Vrednost radova u ulici Dositeja Obradovića je 3,6 miliona, a u ulici Maksima Gorkog 1,8 miliona dinara.

-Asfaltiranje ove dve ulice u skladu je sa planom mesne zajednice Rosulja za ovu godinu. To je dokaz da savet mesne zajednice funkcioniše I da će I ubuduće raditi u korist građana – rekao je zamenik predsednika Saveta ove mesne zajednice Boban Petrović.

Vlasinska ulica, duga 876 m, jedna je od najfrekventnijih u ovom delu Vlasotinca i temeljno se rekonstruiše.

-Menja se kompletan kolovoz, trotoari, uradili smo zamenu vodovodne cevi sa svim priključcima, nastavljamo sa izgradnjom atmosferske kanalizacije kako bismo dobili infrastrukturu po svim standardima. Radiće se asfalt u dva sloja, a pored igrališta biće I parkiralište zbog sportskih događaja. Ukupna vrednost radova je 35 miliona dinara. Moram da naglasim da je vrednost radova po projektnoj dokumentaciji bila 53 miliona. Videli smo da ima nelogičnosti, pa smo projektovanu cenu za zamenu vodovodne cevi od 15 smanjili na 2 miliona, a atmosfersku od 6 na 3 miliona I uštedeli smo novac na količinama, tako da smo skoro 20 miliona smanjili iznos samo na jednoj ulici – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Posle 20 godina, radi se sada već čuvena ulica Đorđa Jovića.

-Najveći problem u ovoj ulici bili su imovinsko- pravni odnosi koje smo  uspeli da rešimo.  Izgradnja podrazumeva izradu vodovodne I kanalizacione mreže, a potom asfaltiranje. Polovinu radova vrednih 1,8 miliona dinara finansira Ministarstvo privrede. Ulica će biti duga 120, a široka 4m, biće jednosmerna I služiće građanima koji su se ovde doselili pre 30 ili 40 godina I koji nisu imali adekvatan prolaz – rekao je zamenik predsednika opštine Boško Stančić.

Jedan od žitelja ove ulice, Miroslava Milenković, kaže da se ovde doselila 1974. godine.

-Napravili smo kuću I hteli smo da napravimoi garažu, ali je suprug otišao u opštinu I tad smo saznali da je ovde planirana ulica. Evo napokon je došlo vreme da se ulica pravi. Vrlo smo teško prolazili ovuda, ne možemo traktorom, ne možemo drva da spustimo, ali Hvala Bogu sad se radi – ispričala je Miroslava.

Predstavnici lokalne samouprave obiši su danas I Metalsku ulicu u industrijskoj zoni, za čiju rekonstrukciju je polovinu sredstava takođe obezbedilo Ministartsvo privrede.

-Uskoro će biti raspisana javna nabavka za drugi sloj asfalta, ukupna vrednost  do sada urađenih radova računajući i atmosfersku kanalizaciju I vodovodnu mrežu je oko 15,3 miliona, plus drugi sloj asfalta oko 2 miliona. Druga faza atmosferske kanalizacije je 13 miliona dinara . Mi smo dogovorili sa fabrikom Gruner, kada je kupila parcelu, da uradimo I ovu ulicu. Biće tu još fabrika I ulica – jedna od njih nije mogla da uđe u plan za ovu godinu zbog imovinsko-pravnih odnosa, ali će se raditi sledeće godine – rekao je prednik Zoran Todorović.

Očekuje se da poslovi u Vlasinskoj, Metalskoj I ulici Đorđa Jovića budu završeni do kraja građevinske sezone. Ukupna vrednost radova u svih pet ulica iznosi nešto više od 70 miliona dinara.

IMG_0828
IMG_0829
IMG_0833
IMG_0835
IMG_0836
IMG_0838
IMG_0839
IMG_0843
IMG_0845
IMG_0848
01/10 
start stop bwd fwd

{jcomments on}
 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+