POMOĆ ZA OSMOČLANU PORODICU STOJILJKOVIĆ
subota, 03 septembar 2016 08:48
Uvećaj:
IMG 0758Petoro od četvoro dece Slaviše i Marije Stojiljković iz vlasotinačkog sela Jakovljeva dobilo je danas 50 000 dinara jednokratne novčane pomoći od lokalne samouprave na početku nove školske godine.

-Iz budžetskih rezervi od prošle godine svakog meseca izdvajamo po 20 000 dinara za Stojiljkoviće, a sada, s obzirom na početak škosle godine izdvojili smo 50 000 dinara. Inače, mi smo ove godine u budžetu izdvojili oko 30 miliona dinara za socijalne programe, što je oko 5% budžeta i sigurno da to nije dovoljno, ali to su naše maksimalne mogućnosti da pomognemo socijalno ugroženima kakva je Slavišina porodica – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Pomoć u školskom priboru i garderobi stigla je od preduzeća Srbijapromet i  Udruženja građana Duga iz Ade, na inicijativu udruženja građana osmeh u Vlasotincu koje je preuzelo obavezu da kontinuirano prikuplja pomoć za Stojiljkoviće.

IMG 0752

-Deca su naša budućnnost, pomažući njima učimo ih da i oni sutradan pomažu drugima – rekao je sekretar ovog udruženja Predrag Radulović.

Jovan (13 godina), Danijel (11), Darko (10) su odlični učenici, sa svim peticama, Jela je sad pošla u školu, a najmlađa Slađana ima samo 3 godine. Njihov otac Slaviša je stopostotni invalid, ugrađena mu je srčana pumpa pre godinu i po dana.

-Živim na baterije. Rekli su mi da je prosek godina života sa pumpom četiri - rekao je Slaviša zahvalivši na pomoći lokalnoj samoupravi i Udruženju osmeh.

Opština Vlasotince je, inače, danas izdvojila 113 000 dinara iz budžetske rezerve za lek koji je neohodan detetu iz Vlasotinca koje čeka transplataciju organa.

{jcomments on}
 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+