Održan je sastanak sa vlasnicima parcela i ostalim relevantnim stejkholderima
petak, 24 jun 2016 18:00
Uvećaj:
ZAPISNIK 
sa sastanka sa vlasnicima parcela industrijske zone i predstavnika JLS O  KONCEPTUALNOM OKVIRU PROSTORNOG RAZVOJA  za Plan Detaljne regulacije za deo radne zone urbanističke celine – V, Vlasotince zapad- Slatina, sa desne strene DP IБ-39 (M-9),Vlasotince-Leskovac, opština Vlasotince

 Sastanku su prisustvovali:

-          Šef odeljenja za urbanizam,
-          predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj
-          vlasnici parcela industrijske zone, njih preko 35.

Sastanak je otvorio koordinator KLER-a, Marinko Đorđević i dao prikaz aktivnosti na izradi planske dokumentacije.

Predstavnici lokalne samouprave su izneli informaciju da je na Skupštini opštine 25.06.2016. godine predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o izradi plana, kojom se proširuje prostorni obuhvat plana na površinu od oko 77 ha. Kako je navedeno, ista je usledila po Izveštaju Komisije za planove od 02.06.2016.godine, kojim se ''daje pozitivno mišljenje na predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o izradi plana. Nakon iznošenja ovih informacija otvorena je diskusija.

Nakon predstavljanje PDR i njegovog značaja za opštinu Vlasotince, od strane Marinka Đorđevića, reč je uzeo Aca Kovandzić šef odeljenja za urbanizam koji je konkretno rekao o uslovima za uređenje i izgradnju objekata, posebno komunalnog opremanja, intenzitet izgradnje, infrastrukturno opremanje lokacija, svojinsko-pravni status zemljišta i potrebe investitora.

U odnosu na svojinski status zemljišta, istaknuto je da je područje ''proširenja'' (iz izmenjenje Odluke o izradi plana) u celini poljoprivredno zemljište u privatnoj svojini.

Vlasnici parcela su se izjasnili i postavljali pitanja u vezi zemljišta.

Kako je cilj sastanka postizanje planskih rešenja kroz prepoznavanje uslova preduzeća, organa i organizacija, potreba građana i investitora, i osvarivanja interesa, prava vlasnika zemljišta na području obuhvaćenog planom, zaključeno je da je potrebno da se:

- sagledaju realne mogućnosti ukupne investicije pribavljanja i opremanja zemljišta, i uređenja prostora, u skladu sa potrebama potencijalnih investitora, što bi podrazumevalo i uključivanje svih komunalnih preduzeća kako bi se sagledali realni mogući kapaciteti i troškovi komunalnog opremanja,

- sagledaju modaliteti realizacije i stvarni troškovi otkupa zemljišta u privatnoj svojini,

- izvrši usklađivanje planskih rešenja sa važećim Planom generalne regulacije, koji obuhvata predmetno područje (namene, intenzitet izgradnje, infrastrukturno opremanje), kako ne bi došlo do otvaranja novih planskih postupaka – Izmene PGR-a, a u skladu sa preuzetim obavezama sa finansijerom plana.

Učesnici sastanka su se saglasili jer se ovim otvara mogućnost za realizaciju konkretnih planskih intervencija čime se opravdava svrha izrade urbanističkog plana, što je u konkretnom slučaju podsticanje lokalnog ekonomskog razvoja.

Sastanak je održan u prostorijama SO Vlasotince u periodu od 13.00 do 15.00 časova.

                                                                                                    Zapisnik vodila
Marijana Ilić

Preuzmite

pdfZapisnik sa sastanka sa vlasnicima parcela u industrijskoj zoni


20160624 133320

 

 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+