PETICIJA GRAĐANA ZA ZAŠTITU SLIVA VLASINE
petak, 21 februar 2014 15:00
Uvećaj:

ekolozi ispred opstineVlasotinački ekolozi skupljali su ispred zgrade opštine potpise građana za peticiju kojom žele da izraze protest protiv gradnje mini elektrana u slivu Vlasine, konkretno na reci Bistrici, najčistijoj pritoci Vlasine. Oni su insistirali na tome da skup nema nikakva stranačka obeležja već da se tema tiče svih žitelja Vlasotinca i okoline.

-Mi smo samo grupa građana, nismo registrovani kao udruženje, a okupili smo se s namerom da zaštitimo naše životno okruženje. Peticiju ćemo proslediti resornom ministarstvu i republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine – rekao je jedan od organizatora okupljanja Aleksandar Pavlović.

Predsednik vlasotinačke opštine Zoran Tododrović razgovarao je sa okupljenima i upoznao ih sa činjenicom da je javni poziv za gradnju mini hidroelektrana pre godinu dana raspisalo Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine i da ti poslovi nisu u nadležnosti opštine.

-Opština Vlasotince zalaže se za poštovanje zakona I propisa u svakoj, pa I u ovoj oblasti. Uvažavamo svaku sugestiju građana koja je namenjena dobrobiti zajednice I preduzećemo ono što je u našoj moći da ukažemo na eventualne probleme ili nepoštovanje propisa – rekao je Todorović.

Od 317 lokalcija u Srbiji za izgradnju mini hidroelektrana, 13 je na području vlasotinačke opštine. Za 9 lokacija postojalo je interesovanje investitora I oni su započeli poslove u skladu sa pravilima javnog poziva. Neki od investitora zatražili su produžetak rokova, o čemu će odlućivati nadležne komisije ministartsva.

{jcomments on}
 

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+