DRAGAN KOCIĆ – ČETVRTI PUT PRVI DOPLIVAO DO ČASNOG KRSTA
nedelja, 19 januar 2014 18:00
Uvećaj:

predsednik u camcu 1Vlasotinčanin Dragan Kocić prvi je danas doplivao do krsta u Vlasini,. U ovoj manifestaciji učestvovao je od početka, od 2006. kada je prvi put organizovano vađenje časnog krsta iz Vlasine. 

- Osećam se sjajno. Ovo je četvrti put da sam pobedio i neću se više takmičiti – rekao je Kocić.

On je bio najbrži u konkurenciji 84 plivača, kojih je ove godine bilo 50% više u odnosu na prošlu godinu. Njemu je, osim velike časti da je ponovo najbolji u vađenju bogojavljenskog krsta, pripao i zlatnik koji je darivalo Udruženje Vlasotinčana u Beogradu, kao i ikona Svetog Jovana, dar Udruženja poštovalaca Svete Gore Atonske u Vlasotincu.

I ove godine na gradskom jezeru okupilo se nekoliko hiljada posetilaca iz Vlasotinca i okoline.  

 - Drago mi je što nas ponovo ima u ovako velikom broju, da bodrimo najhrabrije među nama, u nameri da doplivaju do časnog krsta. Ova manifestacija postala je zaštitni znak Vlasotinca i mi ćemo je sa pažnjom negovati  i ubuduće – poručio je predsednik opštine Zoran Todorović.

Među plivačima je ove godine bila i jedna devojka, osamnaestogodišnja Anđela Kocić iz Leskovca, a tradicionalno je tu bio i devetogodišnji Kristijan Pešić, koji sa ocem od rođenja pliva za časni krst u Vlasini, na Bogojavljanje.

Temperatura vazduha bila je 12oC, a vode 5oC.

Tradicionalno je održana i prateća manifestacija Vađenja časnog krsta iz Vlasine - pihtijada. Svoje specijalitete donelo je 38 domaćica. Najbolje pihtije, prema oceni žirija, spremila je Gordana Mitrović, druga je bila Vera Mladenović, a treća Verica Kostić.

Vađenje časnog krsta iz Vlasine organizovalo je Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske. Pokrovitelj manifestacije bila je opština Vlasotince, a duhovni pokrovitelj vlasotinačka crkva.

 

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+