Novogodišnji prijem u organizaciji čelnika opštine
ponedeljak, 13 januar 2014 19:00
Uvećaj:

prijem 10- Namera mi je da reorganizujemo opštinsku upravu i da administraciju učinimo efikasnijom. Opština mora biti servis građana i to servis  sa elektronskim  kancelarijskim poslovanjem i najkracim mogućim administrativnim rokovima. Taj posao iziskivaće rezove, ali moji saradnici i ja smo spremni da podnesemo teret takvog posla – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović na prijemu koji je danas sa svojim saradnicima priredio za predsatvnike javnog života, odbornike, direktore javnih preduzeća i ustanova, privrednike, predsednike mesnih zajednica i predstavnike medija.

On je dosao da je stanje u javnim preduzećima loše i da će biti potrebno mnogo novca i energije da se ono popravi. Todorovoić je, inače, pre Božića obišao javna preduzeća i ustanove, kako bi se upoznao sa problemima.

Novi predsednik vlasotinačke opštine najavio je otvaranje tri fabrička pogona u industrijskoj zoni. Reč je o novim pogonima već postojećih fabrika Elrad i Gruner i o jednom pogonu fabrike Dafra koja je, inače, kooperant Grunera.

- Na taj način, računamo da se u Vlasotincu otvori više stotina radnih mesta u naredne tri godine – rekao je Todorović.

On je naglasio i da je obezbeđen novac za infrastrukturne projekte koji je bio stopiran u resornim ministarstvima.

 - Početkom  građevinske sezone  krenućemo sa radovima  na  uređenju  trotoara u Vinogradarskoj ulici i delu ulice 22. Divizije,  ukupne vrednosti  18 miliona  dinara. Radićemo na uređenju korita Konopničke  reke  vrednosti  5.100.000 dinara, na izradi  sekundarne vodovodne mreže u  Gložanu i Prilepcu, vrednosti 6.900.000 dinara,  kao  i na  uređenju  staza  pored Sportsko rekreativnog  centra vrednosti  8.000.000 dinara – precizirao je predsednik opštine Zoran Todorović.

U planu je i izrada jedinstvenog  informacionog registra korisnika svih oblika socijalne pomoći, najavljeno je danas.

- U periodu krize otežana je svaka vrsta poslovanja, ali smatram da maksimalnim ličnim radom i zalaganjem, svako od nas može da učini takve okolnosti lakšim – podvukao je predsednik vlasotinačke opštine.

 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 10 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+