Novogodišnji prijem u organizaciji čelnika opštine
ponedeljak, 13 januar 2014 19:00
Uvećaj:

prijem 10- Namera mi je da reorganizujemo opštinsku upravu i da administraciju učinimo efikasnijom. Opština mora biti servis građana i to servis  sa elektronskim  kancelarijskim poslovanjem i najkracim mogućim administrativnim rokovima. Taj posao iziskivaće rezove, ali moji saradnici i ja smo spremni da podnesemo teret takvog posla – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović na prijemu koji je danas sa svojim saradnicima priredio za predsatvnike javnog života, odbornike, direktore javnih preduzeća i ustanova, privrednike, predsednike mesnih zajednica i predstavnike medija.

On je dosao da je stanje u javnim preduzećima loše i da će biti potrebno mnogo novca i energije da se ono popravi. Todorovoić je, inače, pre Božića obišao javna preduzeća i ustanove, kako bi se upoznao sa problemima.

Novi predsednik vlasotinačke opštine najavio je otvaranje tri fabrička pogona u industrijskoj zoni. Reč je o novim pogonima već postojećih fabrika Elrad i Gruner i o jednom pogonu fabrike Dafra koja je, inače, kooperant Grunera.

- Na taj način, računamo da se u Vlasotincu otvori više stotina radnih mesta u naredne tri godine – rekao je Todorović.

On je naglasio i da je obezbeđen novac za infrastrukturne projekte koji je bio stopiran u resornim ministarstvima.

 - Početkom  građevinske sezone  krenućemo sa radovima  na  uređenju  trotoara u Vinogradarskoj ulici i delu ulice 22. Divizije,  ukupne vrednosti  18 miliona  dinara. Radićemo na uređenju korita Konopničke  reke  vrednosti  5.100.000 dinara, na izradi  sekundarne vodovodne mreže u  Gložanu i Prilepcu, vrednosti 6.900.000 dinara,  kao  i na  uređenju  staza  pored Sportsko rekreativnog  centra vrednosti  8.000.000 dinara – precizirao je predsednik opštine Zoran Todorović.

U planu je i izrada jedinstvenog  informacionog registra korisnika svih oblika socijalne pomoći, najavljeno je danas.

- U periodu krize otežana je svaka vrsta poslovanja, ali smatram da maksimalnim ličnim radom i zalaganjem, svako od nas može da učini takve okolnosti lakšim – podvukao je predsednik vlasotinačke opštine.

 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+