DODELJENE SUBVENCIJE ZA POLJOPRIVREDNIKE
petak, 22 novembar 2013 14:00
Uvećaj:

subvencije 3Povrtari, voćari i pčelari iz vlasotinačke opštine, njih 130, potpisalo je danas ugovore o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje sa lokalnom samoupravom. Reč je o sredstvima iz budžeta opštine namenjenih razvoju poljoprivrede, koja se ove godine prvi put plasiraju putem konkursa.

- Da je lokalna vlast zaista posvećena unapređenju poljoprivredne proizvodnje govori i činjenica da ove godine plasiramo u poljoprivredu 10 miliona dinara,  što je deset puta više u odnosu na prošlu godinu, kada je za razvoj poljoprivrede izdvojeno svega milion dinara – rekao je, ovom prilikom, predsednik opštine Nebojša Stojanović.

Predsednik komisije koja je razmatrala konkursne prijave, Mileta Janićijević, rekao je da su sve zakonske procedure ispoštovane.

- U oblasti povrtarstva podneto je 25 prijava i toliko pvrtara će dobiti subvencije. Slično je i kod pčelara, njih 58 se prijavilo i svi će dobiti subvencije, a što se voćara tiče, bilo je pet nepotpunih prijava. Zahteve su podnela 52 proizvođača voća, a sredstva će dobiti njih 47 – zaključio je Janićijević.

Za ove namene biće utrošeno 5,6 miliona dinara. Sa stočarima će ugovori biti potpisani naknadno.


 

Potpisivanje ugovora

subvencije 4subvencije 5

 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+