ZAVRŠEN 33.VINSKI BAL
Uvećaj:
TropikoDodelom nagrada najboljim vinarima, izborom Boginje vina, vatrometom i koncertom Tropiko benda sinoć je  u Vlasotincu završen 33. Vinski bal – smotra vina druženja i dobre zabave.

-Opština Vlasotince , uvažavajući tradiciju, podržava organizovanje Vinskog bala iz više razloga. Najpre, zbog slavne istorije vlasotinačkog vinogorja, zatim zbog želje da pomognemo našim proizvođačima da povećaju broj zasada i unaprede proizvodnju vina i najzad, kako bismo im omogućili direktne kontakte sa ljudima iz najpoznatijih vinarija, uz stručna predavanja. Opština Vlasotince uložila je prošle godine oko 3 miliona dinara u voćarstvo, a ove godine radimo atarske puteve u vrednosti od 9 miliona, kako bi ljudi lakše došli do svojih zasada – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović na završnoj večeri.

Tokom dana održan je 3.Međunarodni salon vina na kome je bilo prisutno 15-najpoznatijih vinarija iz zemlje i regiona kao što su 13.jul Plantaže Podgorica, Tikveš Kavadarci, Aleksić Vranje, Džervin Knjaževac i drugi. Na salonu su bili i predstavnici vinskih viteških redova iz Bajše, Subotice, Paraćina, Župe i Titela, a njihov domaćin je bio Vinski viteški red Simeon iz Vlasotinca.

U okviru salona, predstavnici Poljoprivredne stručne službe u Leskovcu održali su predavanje na temu tehnologije gajenja autohtonih sorti vina, kao i o bolestimai štetočinama koje napadaju vinovu lozu.

Svečana povorka, u kojoj su bili građani, predstavnici vinskih viteških redova, mažoretkinje i folkloristi prošla je gradom, do letnje bašte hotela Novi Zemun pored Vlasine, gde je održan deo programa ovogodišnje manifestacije.

Najlepša Devojka Vinskog bala 2018.je Martina Janković iz Vlasotinca.

U okviru takmičenja Izađi mi na teglu, najbolji ajvar pripremila je ekipa Tehničke škole.

Organizatori manifestacije su Kulturni centar i Turistička organizacija, a pokrovitelj je opština Vlasotince. I ove godine, Vinski bal podržali su brojni spozori.

Boginja_vina_2018
pobednici_Tegle
publika
salon_vina
salon_vina_2
salon_vina_3
Tropiko
vinari_pobednici
1/8 
start stop bwd fwd

 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 34 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+