VLASOTINCE RUKOVODI REGIONALNIM PROJEKTOM „RADIMO ZA BOLJU BUDUĆNOST DECE“
subota, 04 avgust 2018 11:24
Uvećaj:
IMG 2356Raspisivanjem javnog poziva za učešće u Programu obuke za započinjanje biznisa ili unapređenje poslovanja i dodelu bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama, starosti od 18 do 35 godina, opština Vlasotince počela je realizaciju projekta „Radimo za bolju budućnost dece“ koji sprovodi u partnerstvu sa gradom Leskovcem i opštinama Lebane i Medveđa.  Ukupna vrednost projekta iznosi 67 miliona, od čega Kabinet ministra bezportfelja Slavice Đukić Dejanović zadužen za demografiju i populacionu politiku obezbeđuje 52 miliona, a opštine su dužne da obezbede ostatak od oko 15 miliona dinara.

Marinko Djordjevic

-Cilj ove mere usklađivanja rada i roditeljstva je da se poboljša kvalitet života, koji je jedan od neophodnih uslova za rehabilitaciju rađanja i roditeljstva, kroz razvoj i promociju preduzetničkog duha i posticanje preduzetništva kod nezaposlenih, mladih bračnih parova, mladih majki i žena - kaže regionalni koordinator projekta Marinko Đorđević, koji je u opštini Vlasotince prošle godine rukovodio projektom slične sadržine.

-Vrednost vlasotinačkog dela projekta je 10,1 milion dinara, od čega je iz kabineta ministra stiglo 6,9 miliona za finansijsku i nefinansijsku podršku mladima od 18 do 35 godina. Učešće opštine je oko 3,1 milion dinara i u okviru tih sredstava predviđena je adaptacija i rekonstrukcija dečjeg vrtića u Prilepcu. Predviđena su sredstva i za niz aktivnosti usmerenih na očuvanje reproduktivnog zdravlja mladih – kaže Đorđević.

IMG 2354

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović napominje da je se poslednjih godina povećao broj rođenih beba u vlasotinačkoj opštini, ali da za oporavak demografske slike mesta treba još dosta truda.

- Što se tiče drugih izdvajanja, svakoj porodilji koja nije zaposlena isplaćujemo jednokratno 30.000 dinara, svakoj zaposlenoj porodilji 15.000 dinara, a finansiramo i četvrti pokušaj vantelesne oplodnje, pošto država finansira prva tri pokušaja. Uz novčane iznose koje sada i republika isplaćuje, zavisno od broja dece, nadamo se da za desetak godina vidimo neki pomak u demografskoj slici – kaže Todorović.

IMG 2357

 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 29 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+