ULAGANJE U OBRAZOVNE USTANOVE
Uvećaj:
IMG 2344OŠ „Braća Milenković“ u Šišavi jedna je od obrazovnih ustanova na teritoriji opštine Vlasotince u kojoj se izvode radovi pred početak nove školske godine.

-U pitanju je projekat energetske efikasnosti zgrade. Stavlja se kamena vuna debljine 10 cm i „spuštaju“ se plafoni. U školi u Tegošnici se rekonstruiše krov, u Kruševici su u pitanju unutrašnji radovi, kao što znate radi se OŠ „Siniša Janić“, raspisan je tender za fiskulturnu salu pri ovoj školi, priprema se tender za rekonstrukciju OŠ „8.oktobar“, prošle godine kompletno je rekonstruisana zgrada Tehničke škole i Gimnazije. Sve se to radi sredstvima lokalne samouprave, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i Ministarstva privrede – nabrojao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović investicije u obrazovne ustanove i najavio da očekuje da do kraja mandata ove vlasti sve javne ustanove budu energetski efikasnije čime se stiču bolji uslovi za rad, posebno za decu i ostvaruje ušteda u energiji. On je dodao da poslednjih 10 do 15 godina nije bilo sličnih ulaganja u školske objekte i infrastrukturu.

IMG 2350IMG 2345

Prema rečima direktra škole u Šišavi Vladislava Gorunovića, poslednje ulaganje u ovu ustanovu iz opštinskog budžeta bilo je pre 20 godina kada je uvedeno grejanje.

- Ovo je prva faza planiranih radova i biće gotova do početka školske godine. Vrednost radova je 2,8 miliona dinara. U drugoj fazi predviđena je rekonstrukcija krova i podova. Zamenu stolarije, pre tri godine, finansiralo je resorno ministarstvo sa 1,5 miliona– rekao je Gorunović.

Škola u Šišavi ima 134 učenika. Osim matičnog objekta, njoj pripadaju i isturena odeljenja u Sredoru i Lipovici.

IMG 2349

 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 28 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+