Nagrade za najbolјe učenike, studente i mlade talente
Uvećaj:
IMG 7156Danas, na Vidovdan lokalna samouprava Vlasotinca nagradila je najbolјe učenike, studente i mlade talente sa područja naše opštine, uručivši im ugovore o dodelјenim sredstvima. Ovom prilikom novčanu nagradu dobio je 71 učenik, student i mladi talenat. Novčanu nagradu primio je 51 student sa prosečnom ocenom iznad 9,00, 11 mladih talenata koji su postigli rezulate u raznim oblastima i 9 učenika -Đaka generacije vlasotinačkih osnovnih i srednjih škola. Pozdravlјajući prisutne učenike, studente, mlade talente i roditelјe predsednik opštine Zoran Todorović nije krio svoje zadovolјstvo što je svake godine sve veći broj mladih uspešnih lјudi koje naša opština nagrađuje za trud, rad, znanje i postignute rezultate.

„Meni je izuzetna čast i zadovolјstvo da i ove godine dodelјujemo nagrade mladim lјudima koji su postigli izuzetne rezulate u prethodnoj školskoj godini. Nadam se da ćete vi sutradan biti nosioci najodgovornijih funkcija u državi i naravno u našoj opštini. Moja želјa je da ćete svi vi, koji ste uložili veliki trud i imate znanje ostati ovde i nastaviti karijere u svojoj zemlјi i uspešno zamenite sve nas. A vama, koji odete iz Srbije na dalјe usavršavanje, želim da se nakon toga vratite u svoju zemlјu i stečena znanja iskoristite ovde. Pred vama je veliki zadatak i znam da morate da uložite još više truda, napora i rada. Morate da imate visoke cilјeve i krupnim koracima ići prema njima, jer samo ostvarenje tih cilјeva garantuje vam uspeh. Država Srbija danas nudi brojne podsticaje koji mogu pomoći da postanete sam svoj gazda, a verujte mi od toga nema bolјe pozicije. Naravno, ta pozicija traži mnogo znanja i veština. Morate biti svesni da se uspeh ne postiže preko noći. Zato je važno da budete strplјivi, uporni i iznad svega vredni. Pred vama je život, verujem da ćete se izboriti za prave šanse, a novčana nagrada koju danas dodelјujemo neka vam bude motiv više da radite i uspešno stvarate“, kazao je predsednik opštine Zoran Todorović.

U ime komisije koja je odlučivala o dodeli novčanih nagrada, prisutne je pozdravila Marija Kocić, ističući:

„Novčana nagrada koju danas dobijate je skromna, ali je još jedan podstrek da nastavite i u budućnosti postižete dobre rezultate. A lokalna samouprava će se truditi da iz godine u godinu povećava sredstva za najbolјe. Zadovolјstvo mi je da istaknem da naša opština ima veoma talentovane, vredne i marlјive mlade lјude u svim segmentima. To nam govori i broj onih koji su se prijavili na konkursu“.

IMG_7156
IMG_7168
IMG_7187
IMG_7189
IMG_7194
IMG_7203
IMG_7223
IMG_7225
IMG_7239
IMG_7246
sl1
01/11 
start stop bwd fwd

Na ovogodišnjem konkursu za najbolјe učenike, studente i talente prijavilo se 82 kandidata. Uslove konkursa ispunjavalo je njih 71. 51 student je nagrađen sa 30.000 dinara, 11 mladih talenata je nagrađeno sa 20.000 dinara. Tri Učenika generacije srednjih škola sa 20.000 i 6 Učenika generacije osnovnih škola sa 10.000 dinara. Zahvalјujući se Ružica Valčić, majka nagrađene studentkinje podsetila je da je Skupština opštine na svojoj sednici podržala predloženu odluku o dodeli nagrada najbolјima i da je veoma dobro što se mladi uspešni lјudi i na ovaj način nagrađuju, jer nagrada za sve njih predstavlјa još jedan podsticaj. Marina Marković, majka dve nagrađene studentkinje pozdravila je ovaj vid  dodele nagrada i naglasila da ih nagrada obavezuje i tokom dalјeg školovanja da se trude, rade i postižu maksimum. Natalija Marković, student četvrte godine Pravnog fakulteta, rekla je da za nju nagrada predstavlјa motivaciju ka još bolјim uspesima ali i obavezu da dosledno nastavi da radi i predstavlјa svoje mesto odakle dolazi. Da dodela nagrada ujedno podstiče i druge da vide da se trudom i radom ali i sa mnogo odricanja postiže ostvareni cilј, a kada se ima cilј ide se prema njemu  i sve se može postići. Filip Kostić, student četvrte godine Pravnog fakulteta, ističe da sem velike podrške i podstreka novčana nagrada obavezuje da  se bude još bolјi, da je veoma značajno da ih u lokalnoj samoupravi prepoznaju kao dobre, marlјive i vredne lјude, što im daje vetar u leđa. Filip uz osmeh govori, da će se svi truditi da ukazano im poverenje i opravdaju rezultatima.

 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+