PRVI PSI U PRIHVATILIŠTU U VLASOTINCU
sreda, 06 jun 2018 16:06
Uvećaj:
IMG 4VSlužba Zoohigijene JKP Komunalac u Vlasotincu privela je ovih odana prve pse u prihvatilište za napuštene životinje.
-Nakon hvatanja proveravamo da li je pas čipovan, ukoliko jeste zovemo vlasnika da ga preuzme. Ako se on ne javi u roku od tri dana, životinja se, po propisima, smatra napuštenom. Ukoliko pas nije čipovan, on prolazi trijažni pregled kod veterinara, čisti se od parazita i krpelja, steriliše ili kastrira, vakciniše protiv besnila, čipuje i smešta u boks. To znači da će jedan pas u proseku provoditi između 15 i 20 dana u prihvatilištu. Po proceduri, pas se nakon toga vraća u stanište – kaže šef službe Zoohigijene Tomislav Šušulić.

Zgrada prihvatilišta izgrađena je sredsvima Evropskog progresa i opštine Vlasotince i predata na korišćenje u oktobru prošle godine.

-Nakon toga usledilo je ispunjavanje brojnih kriterijuma za rad službe, obezbeđivanje potrebnih dozvola i saglasnosti iz ministarstvava, kao i nabavka dodatne opreme koja se pritom ne proizvodi kod nas – objašnjava direktor JKP Komunalac Svetislav Petrović-

U prihvatilištu u jednom trenututku može da se nađe najviše 1O0 pasa. Postoji privatna inicijativa da se pored prihvatilišta izgradi i azil za napuštene pse. To bi omogućilo da se psi trajno uklone sa ulica, nakon čega bi bilo moguće i udomljavanje, kažu u „Komunalcu“.

IMG-1V
IMG-2V
IMG-3V
IMG-4V
IMG-5V
1/5 
start stop bwd fwd

 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 16 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+