POTPISANI UGOVORI SA PREDSTAVNICMA UDRUŽENJA
sreda, 23 maj 2018 16:44
Uvećaj:
IMG 2226Predstavnici udruženja potpisali su danas ugovore po Konkursu za finansiranje projekata udruženja građana iz budžeta opštine Vlasotince u 2018. Od 41 prijavljenog projekta podržano je 38, dva su odbijena, a jedan je vraćen na razmatranje.

-Biće mi drago da sve vaše inicijative realizujete na dobrobit građana opštine Vlasotince. S obzirom na veliki broj uduženja i zahteva, četiri miliona dinara koliko je predviđeno za ovaj oblik finansiranja je verovatno mala suma i verujem da među vama ima nezadovoljnih. Naredne godine će to biti sufinansiranje, ne finansiranje udurženja, što znači da ćete i sami morati da opredelite određena sredstva. Zamoliću vas da izveštaje za ovu godinu dostavljate na vreme, kako ne bismo došli u situaciju da ovako kasno potpisujemo ugovore – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

IMG 2223

Predstavnici udruženja imali priliku da iznesu svoja zapažanja ili sugestije. Oni su, između ostalog, izrazili  negodovanje zbog tolerisanja zakasnelih izveštaja, zatražili su da se komisija bavi i kvalitetom sprovedenih projekata, a nekoliko predstavnika udruženja je skrenulo pažnju na to da su sredstva odobrena udurženju koje nije formalno postojalo šest meseci u trenutku konkurisanja, što su pravila konkursa nalagala.

-Ja sam to video pre 10 minuta i taj ugovor neće biti potpisan, biće vraćen komisiji na razmatranje. Ako ne ispunjava uslove neće dobiti sredstva. Propust je komisije koja nije proverila sve podatke na vreme. Ne može sve to da radi predsednik. Što se tiče tolerisanja zakasnelih izveštaja, to je bila dobra volja lokalne samouprave, ali od naredne godine je neće biti – rekao je Zoran Todorović.

IMG 2229

Član komisije Marinko Đorđević pojasnio je da Odeljenje za budžet, finansije i društvene delatnosti prati utrošak sredstava i da u slučaju da taj utrošak nije opravdan odeljenje podnosi zahtev za povraćaj sredstava do kraja godine u kojoj se traži izveštaj.

- Ako je u periodu od dve godine raskinut ugovor jer nisu opravdana sredstva, to udruženje nema više prava da konkuriše – rekao je Đorđević. 

 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 26 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+