ЋирилицаLatinica
PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA NA DELU OPŠTINE VLASOTINCE
subota, 02 decembar 2017 15:54
Uvećaj:
Slika1Opštinski štab za vanredne situacije u Vlasotincu proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, u naseljenim mestima Vlasotince, Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor.
Obilne padavine i naglo otapanje snega u periodu od 30.11. do 1.12. uslovili su izlivanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i mahalskim putevima, mostovima i propustima, a samim tim i do prekida saobraćaja. Zbog povećane mutnoće reke Vlasine, juče je došlo do prekida i u vodosnabdevanju.

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince zaključio je da i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije nije moguće rešiti sve nastale probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

IMG 1911

U Vlasotincu i okolnim mestima danas kruže tri cisterne koje snabdevaju stanovništvo i institucije vodom za piće. Tako se jedna nalazi kod Doma zdrvalja i reagovaće po hitnim pozivima, a broj vozača cisterne je 063/106-57-86. Druga će u toku dana biti na relaciji leskovački put, ulice 29.novembra, 12.brigade, Nemanjina, 22.dvizije, naselja Manastirište i Boljare, ulice Milentija Popovića i Vlasinska i naselja Konopnica, batulovce i Stajkovce. Broj vozača cisterne je 064/482-18-37. Treća cisterna je na relaciji zgrada opštine, ulice Ive Lole Ribara, Vuka Karadžića, Mije Milenkovića, naselja Šišava, Lomnica, Kamenica, motel Gunjetinac, Orašje, Kukavica, Ladovica, Prilepac i Gložane. Broj telefona vozača ove cisterne je 061/268-30-51.

IMG 1033

U vlasotinačkom “Vodovodu” kažu da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će se voda, kada bude stigla, koristiti samo u tehničke svrhe dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi njenu higijensku ispravnost.

 
  Uzivo


inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+