PODSTICAJI MLADIMA DA SE BAVE POLJOPRIVREDOM
utorak, 07 novembar 2017 18:00
Uvećaj:
IMG 1832U okviru projekta „Za bolju budućnost“,mladim bračnim parovima i pojedincima, starosti do 35 godina, sa teritorije opštine Vlasotince, koji su prošli na Pozivu za korišćenje podsticaja u primarnoj proizvodnji za pokretanje ili proširenje proizvodnih kapaciteta u poljoprivredi, dodeljeni su ugovori. Šest mladih bračnih parova dobilo je sredstva u pojedinačnom iznosu od 600.000 do million dinara, a 12 pojedinaca dobilo je između 250.000 i 500.000 dinara.  Na ovaj način ukupno je plasirano 11,2 miliona dinara.

-Lokalna samouprava se priključila merama populacione Vlade Srbije, kako bismo omogućili da mladi ljudi ostaju ovde, da imaju posao i stvaraju porodice. Ovo je jedan od načina na koji opština Vlasotince pomaže poljoprivredna domaćinstva. Ove godine plasirali smo 10,5 miliona dinara u subvenciju putem obezbeđivanja sadnica i umatičenih grla stoke, million dinara za elektrifikaciju polja, od pre neki dan i million dinara za plaćanje kamata na kredite koje mogu da podižu registrovana gazdinstva, a danas i putem podsticajnih sredstava za započinjanje ili proširenje posla u poljoprivredi, sa ciljem da se uvećavaju i porodice – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Cilj projekta je da se pomogne mladim ljudima da poboljšaju kvalitet života, koji je jedan od neophodnih uslova za rehabilitaciju rađanja i roditeljstva, podvukao je menadžer projekta Marinko Đorđević.

-Posebni ciljevi populacione politike usmereni su prema roditeljima, deci i mladima, a indirektno i prema poslodavcima u društvu. Zato smo u projektu i predvideli ovakve podsticaje – rekao je Đorđević.

Jedan od dobitnika granta, Marija Stamenković bavi se proizvodnjom ranog povrća.

-Sredstva dobijena po ovom projektu suprug i ja iskoristićemo za proširenje proizvodnje i nadam se da ćemo povećati naše učešće na tržištu. Očekujem da stvorimo dodatna sredstva za bolji život naše dece iI nas – rekla je Marija.

Projekat „Za bolju budućnost“ sprovodi opština Vlasotince, a finansira Vlada Srbije preko Kabineta ministra zaduženog za demografiju i populacionu politiku, kroz dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike. Ukupna vrednost projekta je 13,2 miliona dinara, a učešće opštine iznosi 15%.

IMG_1832
IMG_1835
IMG_1839
IMG_1840
IMG_1846
1/5 
start stop bwd fwd

 

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+