ЋирилицаLatinica
OPŠTINA VLASOTINCE PLAĆA KAMATU NA KREDITE POLJOPRIVREDNIKA
subota, 04 novembar 2017 12:16
Uvećaj:
IMG 0613Opština Vlasotince izdvojila je milion dinara za plaćanje kamate na kredite koje mogu da podignu članovi registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije ove opštine.
Potencijalni korisnici takvih kredita treba da se jave banci Intesa, koja je prošla na javnom pozivu opštine upućenom bankama za subvencionisanje kamate za nabavku osnovnih i obrtnih sredstava. Iznosi kredita mogu da se kreću od 50.000 do 200.000 dinara.

-Ugovor sa registrovanim poljoprivrednim domaćinstvom sklapa banka, koja prati i utrošak sredstava, a kamatu plaća opština. Ovo je jedan od načina na koji opština Vlasotince pruža podršku poljoprivrednicima, pored direktnih subvencija iz budžeta, radova na infrastrukturi u seoskim mesnim zajednicama i projekata koji pomažu mladim poljoprivrednicima u započinjanju ili proširenju posla – kaže predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

IMG 0619

Rok za prijavu kod banke Intesa je 31.decembar ove godine ili do utroška sredstava namenjenih plaćanju kamate. Zainteresovani poljoprivredni proizvođači treba da se jave banci i da dostave uverenje iz Lokalne poreske administracije  o izmirenju obaveza i potvrdu iz Odeljenja za poljoprivredu opštine Vlasotince o ispunjenosti uslova za subvencionisanje kredita.

 
  Uzivo


inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+